PRESS

DANIELA FOGELHOLM Sång

Daniela Fogelholm är en frilans musikteaterskådespelerska som utbildat sej vid Åbo Konstakademis musikteaterlinje. Hon har jobbat som skådespelerska på olika teaterhus och har framställt egna musikteaterproduktioner, konserter och sångkvällar. Daniela har under årens lopp undervisat barn och unga i drama & musik och hållit musiklekisar. Hon jobbar också som sjukhusclown, uppträder som clownen ToraBella och är med i Buu-klubbens dockserie Hittehatt. Daniela sjunger i musikgruppen Muminbrudarna, i jazzshowbandet DizzyQueens och uppträder med sång på olika tillställningar. För tillfället medverkar Daniela i Chess på svenska på Svenska Teatern. www.daniela.fi

LAURI SALOKOSKI Bas, sång

Lauri Salokoski är en frilans musiker och kompositör som utbildat sej på kompositionslinjen vid Stadia Pop/Jazz 2001-2006 och Glomas (Master of Global Music) vid Sibelius Akademin 2012-2015. Salokoski har skrivit musiken till bl a ungdomsmusikalen Chans, Fontanella sviten för Tuusulanjärven kamarimusiikki 2009 och kompsositioner till Emma Salokoskis och Maria Ylipääs skiva Omani uni. Salokoski medverkar som basist i bandet Shava. Han har också medverkat i Piirpauke och Nokia House band 2005.  Arrangemang: Musikskolan Sandels: 2000-tals show 2011. Musikinstitutet kungsvägen: Sting för Celli 2011, Muntra musikanter: Muntration 2010, arrangemang för manskör och blåskvintett, Musik- och kulturskolan Sandels: 60-tals show 2009.

JUHA KUJANPÄÄ Piano, rytminstrument, sång
 
Juha Kujanpää är en frilans kompositör och musiker, som jobbar i gränslandet mellan folkmusik, jazz och rockmusik. Kujanpää har studerat jazzmusik i Helsingfors, Jyväskylä och Trondheim. Hans har kommit ut med två instrumentalsoloskivor, "Kultasiipi" år 2015 och "Kivenpyörittäjä" år 2013. Hans senaste års kompositioner finns också på skivorna Kirjava lintu: Unilintu (2012), Isis-trio: Synty (2011) och Karuna: Hyvää matkaa (2010). Kujanpää har komponerat mycket musik också till kortfilmer och teaterföreställningar. Han spelar piano och harmonium bland annat i Karuna, Captain Cougar, Ville Ojanen band och improvisationsteatern Häpeämättömät. Kujanpääs band Juha Kujanpää Ensemble utsågs till årets band på Kaustinen Folk Festival år 2014.

MIKAEL SEIRE Trummor, percussion
 
Mikael Seire är en väldigt mångsidig och anlitad frilansmusiker, som utbildat sej vid Arabias pop/jazz-konservatorie (Musiker/trumlärare och senare musikteknologi) och studerat musik även i Österrike. Han har undervisat sedan många år tillbaka bl.a. i Karkkila och på Otavas jazz läger.  Man har kunnat höra Mikael spela i många teaterproduktioner, skivinspelningar och houseband i televisionen. Han har vunnit flere bandtävlingar inom jazz-, rock- och dansmusiken. Mikael jobbar för tillfället bl a med Frim-Fram Quartet, Hanna Marsh, Gyan Dookie och på Popmässan i Tölö kyrka. 


KAISA NIEMI Grodan Filippa, dansare

Kaisa Niemi utexaminerades år 2003 från Teaterhögskolan till magister i danskonst. Sedan dess har hon jobbat som dansare i olika koreografers produktioner, bl a med Petri Kekoni, Ervi Sirén och dansteatern Glims & Gloms. Kaisa har också jobbat som skådespelerska i bl a Katariina Numminens och Myllyteatteris produktioner. För tillfället är Kaisa anställd på Helsinki Dance Company och hon jobbar också som sjukhusclown. 


Här kan ni läsa Husis artikel om Simma skivan (utkom i nov. 2018); 
https://www.hbl.fi/artik…/barnmusik-kan-ocksa-vara-ambitios/
Och här kan ni ladda ner Simma skivan; https://flipflopmusik.bandcamp.com


Hufvudstadsbladets skivrecension år 2015;

Flip Flop (Egen utgåva)

Kvartetten Flip Flop är seriösa musikproffs som slagit ihop sina påsar för att göra musik för barn – på finlandssvenska, alltid glädjande!

Debutskivan omfattar eget material med allt från mjukare vaggvisa till rena dansgolvsrökare, med kul doser av funk, rap och latinamerikanskt.

Tonfallet är sympatiskt och Daniela Fogelholms sång andas teater på ett bra sätt – texterna är lätta att ta till sig och hon tar vågat fram innehållet. Röstligt sett är vidden imponerande, från trovärdig rock'n'roll till innerliga ballader. Musikerna är finfina: Lauri Salokoski (bas), Mikael Seire (trummor) samt den mustiga brassektionen. Denna gång vill jag ändå speciellt lyfta fram Juha Kujanpää, som gör underverk vid pianot.

Musikaliskt sett är allt av hög kvalitet, det här är en skiva som även de flesta föräldrar kan tänkas orka lyssna på en hel del (ett viktigt kriterium vad gäller barnmusik ...). Mina enda invändningar gäller sångligheten. Refrängen fångar inte alltid på allvar eller får en att sjunga med, arrangemangen stjäl nästan showen en smula. Den 2,5-åriga testpatrullen nöjde sig hittills med energisk dans, återstår att se om sångerna lämnar djupare spår.

Skivutgivningskonsert i Sellosalen 24. 3 kl. 10, Tove Djupsjöbacka


EOS tidningens skivrecension i dec. 2015;

FLIPFLOPS FÖRSTA CD HAR UTKOMMIT!Den nya finlandssvenska barnmusikorkestern FlipFlop har utkommit med sin första CD som heter kort och gott FlipFlop. Den innehåller 12 egna låtar skrivna av de ursprungliga bandmedlemmarna Daniela Fogelholm, Juha Kujanpää, Lauri Salokoski och Mikael Seire. Vid liveframträdanden utökas bandet dessutom av en femte medlem, nämligen grodan Filippa!


I sina låtar sjunger FlipFlop om allt från Djungelns drottning och brandkåren till sommarlov och nyckelpigor, rymden och hobbelbobbel. Texterna är både fina och roliga. Daniela Fogelholm som står för solosången har en vacker röst och musikerna i bandet är väldigt skickliga.


FlipFlop kör med varierande musikstilar; reggae, calypso, funk, tango och rock´n roll mm. Musiken väldigt välgjord och omväxlande på ett sätt som gör att inte heller mamma eller pappa tröttnar på att höra skivan om och om igen. Min personliga favorit är Rockenroll men valet är svårt, det är så många bra låtar.


FlipFlops CD torde alltså vara ett säkert kort i julklappssäcken och för den som har möjlighet rekommenderar jag att man upplever dem live för deras show är både färggrann och fartfylld. FlipFlop turnerar flitigt, tillsvidare endast i Nyland och Åboland. Missa inte!


Siw Handroos-Kelekay